top of page

Oku Dinle İzle

Güncelleme tarihi: 11 Kas 2020

Sosyal medyada bir hesaptan diğer hesaba savrulurken buluyorum bazen kendimi; bilinçsizce twitterda haberlere takılıyorum, bazen farkında olmadan facebook a bile düşüyor yolum.


Sizi bilmem ama ben, bana ilham veren kişi ve sayfaları takip etmeye özen gösteriyorum artık. Yüzümü gülümseten, bana, samimi gelen, bir şeyler öğreten ve fark ettiren hesaplarla harcamak istiyorum o dijital boşluk zamanımı.


Daha, başarılı olduğumu düşünmesem de, paylaşacağım her içeriği bunlara göre düşünmeye çalışıyorum. Ayırdığınız o on beş saniye çok değerli; size iyi gelecek, ilham verecek, öğretecek, düşündürtecek, fark ettirecek, üretmeye ve gününüzü güzelleştirmeye teşvik edecek bir konseptle paylaşım yapmak önceliğim elimden geldiğince.


Kendi gelişimim için çok okuyorum, çok izliyorum, yazıyorum dinliyorum not alıyorum; özellikle karantina dönemi ile birlikte çok daha fazla zaman harcıyorum bu içeriklere.

Her birini de paylaşmaya çalışıyorum, hikaye içerikleri karışınca güzel bir öne çıkanlar bölümü yapayım dedim, oradan paylaşıyorum hepsini; Oku Dinle İzle dediklerimi.


Biraz da buradan paylaşmak istedim detaylı, ekledikçe her ay bu yazıyı güncellerim de, güncel bir kaliteli zaman rehberi olur elimizde :)


OKU



Baharın ilk günlerinde, karantinanın ortasında, dalgalanan tüm duygularımla okudum Seyir'i ben. Sanki aylardır aradığım bir parça bu kitaptaydı; bir ilham verdi, bir iyi geldi ki gerçekten hayatıma çok şey kattı. Piraye'den Seyir. Al, oku, okut.


Bir kaç kez kitapçılarda dikkatimi ismiyle çekince okunacak onlarca kitabım olmasına rağmen satın aldım Hiç Bir Karşılaşma Tesadüf Değildir'i. Okuması o kadar keyifli ki sadece iki günde bitti. Sufizm felsefesiyle tanıştığım, Mevlana ve Şems sözlerini tekrar tekrar kalbime kazıdığım ve plansız sürprizlerle dolu bir yolculuk hikayesiyle heyecanlandığım bir kitap oldu. Hakan Mengüç'ün diğer kitaplarını da sırasıyla okuma listeme ekledim.


Ben yaratıcı değilim diyenlere karşı olmuşumdur hep. Evet dönem dönem onu kaybettiğimiz, görmediğimiz, bastırdığımız doğru. Hele bu dönem yaratıcı yanım nerede diyenlere, kendini geliştirmek isteyenlere en çok önereceğim 12 haftalık bir yola çıkış, kendini keşfetme, yaratıcılığını geri kazanma serüveni. Sanatçının Yolu çıkmak istediğin yol ne olursa olsun kalbine iyi gelecek bir yol rehberi.


Bitti Dediğin anda Kaderin Tekrar Yazılır. Dün kapadım kitabın son sayfasını, kalbime dokundu her bir hikaye, kahraman, farkındalık ve 21 günlük yolculuk. Dönüşüm yolculuğuma yeni anlamlar kattı; içini dolduramadığım, okuyup ve yaşayıp anlamlandıramadığım, kulaktan dolma bir çok duygu, kavramve deneyimin açıklayıcısı oldu.



67 Saat hesabı; zamanı daha iyi yönetmeye dair bilgi ve içerikler paylaşan bu sayfa benim gibi erteleme, üşenme ve zamanı iyi kullanmama gibi konularda düzelmeye çalışanlara iyi geliyor.


Pratik Psikoloji hesabının paylaşımlarına bayılıyorum. Hadi hep beraber! Tekrarla!

Evan Carmichael, paylaşımları ile motive edenlerden. Uzun zamandır hayat felsefem: Bugün başla!


Theraphy For Women; ,içinden çıkamadığımız durumlarda kontrol edemediklerimizi farkına varmaya ne dersin?


Robin Sharma: Hayatın bize öğretmeye çalıştığı dersleri biliyor musun?


DİNLE


Seda Talks- İlk dinlediğim podcast onunkiydi. En karanlık zamanlarımda söylediği bir kaç cümle ile günlerime ışık oldu. Yolda kaybolduğunu hissediyorsan tıkla bir konuşmasına, iyice dinle sözlerini. Yolunda bir yerde anlamaya başlayacaksın aslında neyi, neden anlatmak istediğini.


Karantina günlerinde evi toplamaya çalıştığım her an modumu yükseltmek için dinlemeye başladığım Yıldız Tozu podcasti haftalık rutinlerime eklendi. Sanki benim bir arkadaşım konuşuyor; modumu yükseltmeye, farkındalığımı arttırmaya, bana yol göstermeye, bakmadığım pencerelerden bakmaya yardım ediyor.


''Gözlerini kapat. Paris'tesin, Montmarte'de dolaşıyorsun. Arkanda Sacre Coeur kalabalığın içinde yükseliyor ve her yerde turistlerin portrelerini çizen sokak sanatçıları var. En sevdiğin kahve dükkanı The Hardware Société'ye doğru yürürken insanların gitar taşıyan bir adamın etrafında toplandığını görüyorsun. Saniyeler içinde kendisi Edith Piaf çalmaya başlıyor.'' Good City Sounds adı ile severek takip ettiğim Good City Guide'ın dinlemesi kalbe çok iyi gelen projesi.


Bahar Akıncı paylaşımları ile bana ilham veren, seyahatleri ile ufkumu açan hatta önerisi ile bir çok ülkede gittiği yerleri deneyimlediğim; harika, ışık saçan bir kadın benim için. Özlem Dinç'in Oto.didakt adlı podcaste konuk olup tutku ile bir kariyer yaratmayı ve cesareti yine tüm samimiyeti ile anlatmış.


Yeni yerli Podcast favorilerimden Deniz. Merdiven Altı Terapi adı ile samimiyetle kendi deneyimlerini kendi yolunu paylaşıyor, sorguluyor, sorgulatıyor. Gerçekten geçmişimizi saklıyoruz birbirimizden. Ben bu podcast ile farkına vardım, belki sen de varırsın. Geçmişimi Saklamalı mıyım?


Müzik ruhun gerçekten bi gıdası. Bir çok farklı tür müzik bana hitap eder. Spotify listemi buradan paylaşmayım ama bir sonbahar sabahında Seasons Changing açıp güne huzurla başlamanın nasıl olduğunu hissedebilirsin.


Bir şarkı ardarda kaç kere dinlenir? Ne kadar güzel bir enerji verebilir? Son zamanlarda bana en iyi gelen Türkçe şarkı: Güler'den Öyle Olsa -


Buradaki fırsat nedir? Hayatın kendi seçimlerimizden ibaret olduğunu anladığım bu dönemlerde yaşadığımız her olaya karşı verdiğimiz tepkileri, farkındalıklarımızı

Robin Sharma Podcast'i ile öğrenebilirsin.


Carrie Green She Means Business Her gün bir seçim yapıyoruz ve o seçimler yolumuzu şekillendiriyor. Bazen yol ayrımlarında kararsız kalıyoruz. İşte o an bu ayrımı, bu kararsızlığı, bu acıyı, bu bilinmezliği sadece biz yaşıyormuşuz gibi geliyor. Dünyanın başka bir ucunda senin geçtiğin yollardan geçen, hayaller kuran, yol alan, kırılan, acı çeken, duran binlerce kişi var. Yalnız değilsin.


İZLE


Mel Robbins- En ilham aldığım insanlardan biri. Kitabını okuyup hayatımda çok büyük değişikler yapabilme gücümü kazandırdı bana. Youtube'da onlarca videosu var. Harekete geçmek için kısa bir ilham videosu da mevcut.


Tabii ki izle listemde sadece o videosuyla yetinemem. Kitabını okumayanlar için ilham, motivasyon ve cesaret dolu Mel Robbins'in 25 milyon kişi tarafından izlenen TEDX videosu.


Younityturkey Şifa Zirvesi vesilesi ile Joe Dispenza içeriklerini incelme fırsatı buldum. Ücretsiz seminerde izlediğim uzun videoyu paylaşamıyorum ama 5 adımda hayatını değiştirmeye adım atacağın önerileri için kısa bir video bu linkte.


Son zamanlarda tüm kitapları çok satanlarda olduğundan onları yazmayacağım, hepsini bir iki günde bir oturuşta bitirmiştim, dizileri reyting rekorları kırıyor onlardan da bahsetmeyeceğim, gerçekten kendisini tanımak, enerjisini görmek ve en temelde her eseri ile anlatmak istediği geçmişimizin kaderimize etkisini kısaca dinlemek istersen Gülseren Budayıcıoğlu'nun bir de TEDx konuşmasına bak.


Kendine bir zaman ayır, aklındaki sorular için, meditasyon yapıp zihninin kontrolünü eline almak için, gerçekten bir şeyler öğrenmek, sorgulamak, anlamak ve anlamlandırmak için Arzu'nun IG tv içeriklerini izle. Bir tane benden öneri: Kurban Psikolojisi ve Özgür olmak. Bak bakalım, tanıdık gelecek mi anlattıkları.


Kendime sormam gerek soruları ilk onun kitabıyla sormuştum ben, öyle hemen hayatımı değiştirdi diyemem çünkü o zaman zamanı değildi. Öyle ki o kitabı iki sene ara ile tekrar okumaya başladığımda fark ettim yaşadığım süreçleri ve çok şey anlamlandırdım onun satırlarında. Evren Sizi Destekleyecek kitabını okumadıysan listene ekle ama bir de Gabby Bernstein'ın bu videosuna göz at derim.


Mindset Theraphy hesabından bilince, ruha, kalbe ,iyi gelen paylaşımlar, videolar

Nereye aitsin? Geçmişe mi? Şu ana mı? Geleceğe mi?


Sosyal medyada, televizyonlarda, sinemada gördüğümüz ünlülerin, takip ettiğimiz insanların aslında nasıl bir hayat yaşadıklarını, ne yollardan geçtiklerini, nerelerde düştüklerini bilmeden yargıladığımızı düşünmüşümdür hep. Yeşim Ceren Bozoğlu'nun bu ilham veren, bir sarsan ve çokça kalbe iyi gelen TEDX konuşmasına bir göz atabilirsin.



150 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page